Pentru locatiile cu o favorabilitate scazuta, cea mai buna si eficienta varianta este infiintarea unei ferme de afini de cultura la container.
Aceasta varianta se poate lua in calcul in cazul in care dupa evaluarea locatiei pentru cultura pe biloane rezulta ca ameliorarea solului si otimizarea conditiilor pe termen lung nu este posibila tehnic sau fezabila economic. De asemenea este o solutie pentru terenurile cu un regim juridic incert, plantatia la container fiind mobila pe toata durata existentei ei.
Cultura afinilor la container sau la ghivece presupune:
Mobilitatea afinilor la containere poate fi un avantaj de neegalat fata de cultura pe biloane;
Afinii la container se pot dezvolta si in locatii cu situatie juridica incerta;
afinii depistati cu probleme fitosanitare se pot izola pentru a reduce riscurile extinderii acestora;
in primii ani afinii se pot aseza cu densitate mult mai mare decat pe biloane, chiar si cu 60% in plus;
exista posibilitatea unui control mult mai eficient al parametrilor din substrat in cazul culturii la container, se diminueaza astfel riscurile si se rezolva imposibilitatea sau dificultatea in acidifierea solului pe termen lung existente in cazul culturii pe biloane;
se pot folosi chiar si terenuri improprii agriculturii; caracteristicile existente ale solului nu mai conteaza; lucrarile agricole de pregatire a terenului nu sunt necesare; substratul in container nu se schimba, ci doar se completeaza o data la cativa ani;
riscurile culturii la container se diminueaza printr-o supraveghere mai atenta a sistemului de irigare si prin aplicarea fertilizatorilor tinand cont de norma de udare, nivelul de dezvoltare a plantelor si raspunsul acestora la fertilizare, fara pierderi de nutrienti in sol;
recolta si durata de viata a afinilor este cel putin egala cu varianta in cazul culturii pe biloane;
afinii cultivati astfel nu ingheata si nu sunt mai sensibili decat cei cultivati in sol, intra in repaus vegetativ ca si cei pe biloane; Fertirigarea trebuie facuta mult mai atent, tinand cont de fenofazele afinilor;
recoltarea se face la fel ca in cazul culturii pe biloane;
cât costă cultura de afini la ghivece comparativ cu cea în biloane?Pepiniera Natural Invest are experienta de peste 10 ani in cultivarea afinilor la containere.
Avem solutia potrivita pentru ca tu sa dezvolti o afacere cu afine profitabila pe termen foarte lung. Contacteaza-ne.
Pentru ca au efecte foarte benefice pentru sanatate, afinele au devenit din ce in ce mai populare in randul consumatorilor europeni.
Piata afinelor proaspete este rezervata exclusiv afinelor de calitate superioara. Pentru celelalte exista o intreaga industrie alimentara care scoate anual pe piata mii de produse noi ce contin ca ingrediente afinele.
Cu un nivel de profitabilite care poate depasi 20.000 euro/ha/an la maturitate, cultivarea intensiva a afinului cu tufa inalta este una dintre cele mai profitabile culturi alternative posibil de realizat in Romania!
In Romania exista plantatii inca pe rod infiintate in anii '80. Asta ne arata ca afinul este o planta rezistenta si durabila, care poate produce fructe pentru mai multe generatii.
Daca nu se neglijeaza aplicarea corecta si completa a tehnologiei recomandate prin Proiectul Tehnic de infiintare a plantatiei pomicole, rezultatele nu vor intarzia sa apara sub forma fructelor de calitate superioara.
Piata europeana a afinelor se dubleaza la fiecare 5 ani.
Natural Invest SRL
Material saditor de afin, consultanta si proiectare ferme, materiale conexe si valorificare afine
contacteaza-ne: Finteusu Mare, jud. Maramures, Romania
© 2007-2024 Natural Invest SRL - harta site