Pepiniera Natural Invest
afine fundal

Natural Invest
Specialistul in afini si afine

Cerintele afinului fata de sol, apa, clima si locatie

Afinul - alternativa profitabila!

Afinul poate fi cultivat cu succes si in locatii care nu sunt optime in mod natural daca se creaza conditii prin tehnologia de cultura folosita. Plantele noastre sunt adaptate conditiilor din Romania si sunt aclimatizate pentru a rezista cu succes chiar si in conditii dificile de clima. Astfel cultivarea afinului este o alternativa profitabila la culturile agricole sau pomicole traditionale!

Echipa Natural Invest este pregatita sa va ajute cu cea mai buna solutie pentru ferma dvs. Nu ezitati sa ne contactati pentru o oferta personalizata.

Afinul - conditii optime de mediu

Afinul de cultura (cu tufa inalta) "Vaccinium Corymbosum" se dezvolta optim daca in ferma sunt indeplinite cateva conditii de baza descrise mai jos. In masura in care aceste conditii nu sunt indeplinite integral, fermierul are la dispozitie multiple optiuni de a corecta o mare parte a factorilor de mediu prin tehnologia de cultura utilizata in ferma.

Sol.

 • aciditate intre 4.5-5 pH
 • textura usoara
 • drenaj bun obtinut prin panta naturala sau sistem de drenuri
 • nivel cat mai ridicat de materie organica (min 5%)
 • panza freatica mai jos de 1 m
 • teren curat, fara buruieni

Apa.
 • apa de irigat cu un nivel al pH-ului cat mai aproape de 7, cu un continut cat mai redus de saruri si minerale, turbiditate mica si cu o temperatura cat mai aproape de cea ambientala;
 • sursa de apa sa poata asigura necesarul zilnic al plantelor chiar si in conditii de seceta, pana la 3 l/planta;
Clima.
 • un regim de temperaturi medii cu fluctuatii cat mai mici si cu perioade cat mai scurte de excese (frig sau caldura);
 • o buna circulatie a maselor de aer fara vanturi puternice;
 • un nivel mediu de zile insorite pe an;
 • un numar de zile cu frig specific fiecarui soi;
Locatie.
 • imprejmuita - necesar pentru protectia anti-daunatori;
 • acces cat mai facil in ferma din drumul principal - important mai ales la transportul fructelor recoltate;
 • acces la reteaua de electricitate - un mare avantaj pentru automatizarea si costurile reduse de operare ale sistemului de irigare;

Afinii nostri

Afinii de la Pepiniera Natural Invest sunt inmultiti si ingrijiti cu mare atentie pentru a le permite dezvoltarea armonioasa atat in pepiniera, cat si ulterior in ferme. Urmarim eficientizarea fiecarei etape din dezvoltarea plantelor prin utilizarea unor tehnologii performante in asa fel incat materialul saditor sa fie bine aclimatizat conditiilor de clima din Romania. Pentru ca avem mare incredere in afin si in munca noastra, toti afinii nostri sunt insotiti de garantie. Contacteaza-ne pentru detalii.

Oferta Natural Invest:

Preturi
Afini


Consultanta
proiectare
servicii
Materiale
conexe


Valorificare
afine

Material saditor de afinFerma ta de afiniPiata afinelor

Piata afinelor

Pentru ca au efecte foarte benefice pentru sanatate, afinele au devenit din ce in ce mai populare in randul consumatorilor europeni.

Piata afinelor proaspete este rezervata exclusiv afinelor de calitate superioara. Pentru celelalte exista o intreaga industrie alimentara care scoate anual pe piata mii de produse noi ce contin ca ingrediente afinele.

De ce sa investesti in afini?

Cu un nivel de profitabilite care poate depasi 20.000 euro/ha/an la maturitate, cultivarea intensiva a afinului cu tufa inalta este una dintre cele mai profitabile culturi alternative posibil de realizat in Romania!

In Romania exista plantatii inca pe rod infiintate in anii '80. Asta ne arata ca afinul este o planta rezistenta si durabila, care poate produce fructe pentru mai multe generatii.

Daca nu se neglijeaza aplicarea corecta si completa a tehnologiei recomandate prin Proiectul Tehnic de infiintare a plantatiei pomicole, rezultatele nu vor intarzia sa apara sub forma fructelor de calitate superioara.

Piata europeana a afinelor se dubleaza la fiecare 5 ani.

Natural Invest

Natural Invest SRL

Material saditor de afin, consultanta si proiectare ferme, materiale conexe si valorificare afine

contacteaza-ne: Finteusu Mare, jud. Maramures, Romania

tiktok
© 2007-2024 Natural Invest SRL - harta site